dinsdag, november 20, 2007

Aliens


Aliens

Een zondagmiddag in de tuin. Denk je net even lekker van het zonnetje te kunnen genieten, wordt je gestoord door een… Ja, een wat eigenlijk?
Een buitenaards wezen? Of toch een gewone bidsprinkhaan? Het laatste zou je denken.
Tot je dit weet: hij kan zijn kop volledig ronddraaien en eet andere dieren (ook dieren die groter zijn dan hijzelf is). Dus toch een alien? Voor wie twijfelt: hij is familie van de kakkerlakken….

3 opmerkingen:

Gatto zei

Hoi Evelyn,

Deze vindt je bij ons ook veel, volgens mij is het toch de bidsprinkhaan (Mantide religiosa), en idd kunnen die hun kop draaien. Ze zijn idd verwant aan de kakkerlak. Mijn kinderen vangen ze en verzorgen ze soms, als een huisdier!! Ooit nog stroomde er nog eens flinke tranen, toen er eentje was ontsnapt uit de schoenendoos, en door iemand was platgelopen!!
In het begin schrok ik me een hoedje, maar nu ben ik er aan gewend!!

Evelyn zei

Hoi Fonzarella,
Dan heb je dus een soort kakkerlak als huisdier... :)
Ik las dat las je met de bidsprinkhaan als huisdier kunt oefenen voor het grote werk, zoals bijvoorbeeld de slang, omdat je de bidsprinkhaan ook levende dieren te eten moet geven. Ik kan me de tranen wel voorstellen. Deze sprinkhaan bewoog nauwelijks en leek een beetje mank te lopen. Mijn vierjarige dochter wilde hem meteen mee naar huis nemen, want zielig...

Paula di Paola zei

We hadden er vandaag nog een in de tuin.
In 1970 hadden we er een gekregen in Duitsland van een indonesische vriendin, en ze noemde hem "wandelende tak"