vrijdag, mei 23, 2008

Het monster van Florence

Tranen van opluchting in de rechtzaal. Een 66-jarige apotheker uit San Casciano is niet langer een verdachte in de meest geruchtmakende moordzaak ooit in Florence.

Het begon allemaal op een warme zomeravond in augustus 1968, Antonio en Barbara parkeren hun auto op een afgelegen weg buiten Florence. Ze zijn geliefden, maar beiden getrouwd met een ander, haar dochterje ligt op de achterbank te slapen. Haar man ligt thuis ziek in bed, ze zijn die avond naar de fim geweest en willen nog even samen zijn voor ieder weer naar zijn eigen huis terugkeert.
Plots worden er van dichtbij acht schoten gelost, Antonio en Barbara hebben geen schijn van kans. Het kleine meisje blijft ongedeerd, maar heeft niets gezien.


In de jaren 1974 – 1985 worden nog zeven stelletjes op zoek naar een beetje privacy op beestachtige wijze om het leven gebracht, de vrouwen worden verminkt. Florence en omstreken is in de ban van Het monster van Florence.
Er worden verdachten ondervraagd en arrestaties verricht, maar telkens als een vermoedelijke dader in hechtenis zit, wordt er een nieuwe moord gepleegd en steeds met dezelfde Beretta.


In 1993 wordt Pietro Pacciani, een boer uit de direkte omgeving van Florence opgepakt. Pacciani was een man met een geweldadige achtergrond, in 1951 vermoordde hij een verkoper met 19 messteken en werd tot 13 jaar veroordeeld. Verder zat hij ook verschillende straffen uit voor het mishandelen van zijn vrouw en sexueel misbruik van zijn twee dochters.
Pacciani werd veroordeeld tot veertien maal levenslang voor de gruwelijke moorden van Het monster van Florence. Twee medeplichtigen werden ook schuldig bevonden en veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. In hoger beroep echter werd Pacciani in 1996 vrijgesproken, het Hof van Cassatie verwierp deze uitspraak en bepaalde dat er een nieuw proces moest komen. Een proces dat nooit zou plaats vinden omdat Pacciani in 1998 thuis overlijdt aan een voor hem dodelijke mix van medicijnen.


In de loop der jaren deden steeds wildere verhalen de ronde over Het monster van Florence. De moorden zouden onderdeel zijn van satanische rituelen en de afgesneden lichaamsdelen zouden zijn verkocht aan perverselingen.
Er is altijd twijfel blijven bestaan over de ware toedracht en motief van de moorden en het is niet uit te sluiten dat er nog steeds schuldigen en medeplichtigen vrij rond lopen. Pacciani was een man met een lage intelligentie en er bestaat het vermoeden dat hij in opdracht van iemand anders handelde. Hij heeft altijd ontkend iets met de misdrijven te maken hebben gehad.

1 opmerking:

Ron Roelandt zei

Toch gek dat er hier zoveel van die onopgeloste zaken zijn. Wie weet wat de reden is.